Sådan får du dit barn med til frisøren

Sådan får du dit barn med til frisøren

Mange voksne elsker at skulle forbi deres frisør og få opfrisket deres look. Men for børn er begejstringen sjældent lige så udtalt. Faktisk kan det være til stort besvær at få klippet sit barn – da mange børn føler sig utrygge, når håret skal klippes med maskine og saks.

Det kan føre til stor frustration hos forældrene, som ønsker at få klippet deres små ”uldtotter”, så de igen ser præsentable ud. Følg denne guide, hvis du gradvist vil vende dit barn til tanken om at skulle til frisøren.

Gør det til en leg

Når du skal have klippet dit barn, er det ofte en god ide, at du gør det hele til en leg. Lav en leg, hvor I sammen forestiller jer, at barnet er en kunde i din frisørsalon. Her kan du servere varm kakao (eller kold, hvis barnet ikke er så gammelt), lidt søde sager og måske et magasin, der kan læses i – fortrinsvis en god tegneserie, måske endda et nyt hæfte.

Formålet med hele er naturligvis at skabe en god stemning, hvor barnet lidt glemmer, hvad der skal til at ske. Ved at lave et sådan setup bliver det nemlig naturligt, at håret også skal klippes i salonen. Du kan også vælge at lade barnet sidde med en tablet, hvis det gør det hele lettere.

Et ekstra tip kan være, at du gør det hele på et tidspunkt, hvor barnet er meget udhvilet. På den måde kommer der ikke træthed og irritationer ind fra sidelinjen og gør det hele mere besværligt.

Lad en børnefrisør klare arbejdet

Hvis dit barn efterhånden er nået til et sted, hvor det er trygt ved at der skal klippes i håret, kan du tage dit barn med til en rigtig frisør. Der findes en børnefrisør i Kolding, som udmærker sig i dette.

En børnefrisør er god, fordi der her er personale, som lige præcis ved, hvordan de skal tilgå barnet. Og man skal bestemt ikke underkende, hvordan en børnefrisør med erfaring lynhurtigt for skabt et trygt miljø, så barnet får en super god oplevelse med sig.

Skriv et svar