sovebog til børn

sovebog til børn

Alle kender til problemstilingen med uro til puttetid af de små. Søvn er vigtigere, end du måske tror. Det gennemsnitlige barn har en travl dag. Der er skole, tage sig af dine kæledyr, rende rundt med venner, gå til sportstræning eller andre aktiviteter og lave dine lektier. Ved udgangen af ​​dagen har din krop brug for en pause. Søvn lader din krop hvile til næste dag.

 

Alt, hvad der er i live, har brug for søvn for at overleve. Selv din hund eller kat krøller sammen til lur. Dyr sover af samme grund som du gør – for at give din krop en lille ferie. 

 

Din hjerne har brug for søvn

 

Din krop og din hjerne har brug for søvn. Under søvn sorterer hjernen igennem og gemmer information, erstatter kemikalier og løser endda problemer, mens du slumrer.

 

De fleste børn får ikke nok søvn. Børn i alderen 5 til 12 år har brug for 9 til 12 timer hver nat. Ikke alle børn er ens, og nogle børn har brug for mere søvn end andre. Derfor er hypnose-sovebogen til børn en god hjælp til netop søvnen, der er så vigtigt.

 

Kan du tænke på et tidspunkt, hvor du ikke fik nok søvn? Den tunge, groggy følelse er forfærdelig, og når du har det sådan, er du ikke bedst. Uden nok søvn kan børn føle sig humørsvingende, trætte eller sur. Det kan være svært at være opmærksom eller følge anvisningerne. Skolearbejde, der normalt er nemt, kan føles umuligt, eller du kan føle dig klodset med at spille din yndlingssport eller -instrument.

 

Endnu en grund til at få nok søvn: Hvis du ikke gør det, vokser du måske ikke så godt. Det er rigtigt, for lidt søvn kan påvirke væksten og dit bakteriebekæmpende immunsystem, som holder dig fra at blive syg. 

 

Søvnens stadier

Mens du er ved at falde i søvn, ser det ikke ud til, at der sker meget. Rummet bliver sløret, og dine øjenlåg føles tungere og tungere. Men hvad sker der så? En masse!

 

Din hjerne går i gang og bevæger sig mellem to typer søvn – REM- og ikke-REM-søvn. REM står for hurtig øjenbevægelse. Tilsammen udgør REM-søvn og de 3 stadier af ikke-REM-søvn en søvncyklus. Tiden brugt i REM-søvn falder, og søvncyklusser bliver længere, efterhånden som børn bliver ældre. Når et barn går i skole, varer en komplet søvncyklus omkring 90 minutter.

 

Trin 1 og fase 2 non-REM-søvn er lette søvnstadier- netop dette stadie og fase, er bogen om Hr Bjørnsen en stor hjælp til. Faserne er:

 

En person kan nemt vågne op.

Øjenbevægelser sænkes, hjerte- og vejrtrækningshastigheder sænkes, og kropstemperaturen falder.

Fase 3 non-REM-søvn er dyb søvn:

 

Det er sværere at vække nogen i denne fase. Når en person bliver vækket, vil den ofte føle sig groggy og forvirret.

Søvngang kan ske i denne fase.

Dette er det mest forfriskende søvnstadium. Det er i denne fase, at kroppen frigiver hormoner, der er nødvendige for vækst.

Den sidste fase af søvncyklussen kaldes REM-søvn på grund af de hurtige øjenbevægelser, der sker:

 

Dine øjne bevæger sig hurtigt under øjenlågene, du trækker vejret hurtigere, og dit hjerte slår hurtigere. Du kan ikke bevæge dine arme eller ben under REM-søvn.

Dette er søvnstadiet, hvor vi har vores mest levende drømme.

REM-søvn er vigtig for indlæring og hukommelse.

Hypnosebog til børn:

Ønsker du ogå et barn, der skal have mere og bedre søvn, kan du med gode resultater købe bogen “Hr. Bjørnsen skal sove” som både er en læse-bog og en male-bog, smukt illustreret, der skal være med til at sætte fantasien igang. Med til bogen, er der en lydfil, som skal spilles til putning, og børnene falder hurtigt i søvn. Bogen og lydfilen er yderst effektiv og er det helt store. Læs mere om sovebogen til børn som er skrevet og oplæst af Jacob Eickhardt fra J-hypnose.dk

Skriv et svar