Sådan bevarer du motivationen til træning, når du har børn

Sådan bevarer du motivationen til træning, når du har børn

Motivation til træning, kan i sig selv være lidt af en kamp, og denne kamp kan føles langt større, når du også har børn at skulle tænke på. Det kan være svært at jonglere mellem dagligdag med familie og dit personlige liv, hvis du har lyst til at træne.

Tid er en fast faktor, og der er ikke noget at rykke ved, derfor kan du her læse om fem råd til, hvordan du kan planlægge din tid og bevare din motivation til at træne på trods af børn.

1. Fokuser på motivationen på trods af børn

På trods af at man står alene, og føler at man ikke har tid til træningen, så er det vigtigt at man fortæller sig selv, at hvis du ikke føler at du har tid, så er du nødt til at tag tid til det. Hvis du personligt har et ønske o at tabe dig, eller at få strammet op, så er det slet ikke umuligt, selvom du er alene mor. 

Det vigtigste er blot, at du ikke mister din motivation og dit fokus på, at komme igang og få det gjort. Fordi det ER altså muligt! – Måske du har ne veninde eller en anden, som står i samme situation, som du kan træne med, for at holde dig op på at få det gjort. 

2. Udnyt din alenetid 

Når du har fået tidligt fri fra arbejde, er det en oplagt mulighed at få trænet, og tage dig tiden til at sætte dig selv i fokus. Det kan også være at du 2 gange om ugen henter dine børn senere i institution, fordi du lige runder træningscenteret inden du henter børn. Eller måske har dine børn legeaftaler hos nogle venner, som gør at du kan tage dig tiden til at træne. 

Måske du har nogle bedsteforældre eller venner der kan hjælpe med at passe børnene, imens du får trænet 2-3 gange om ugen af en varighed af 1-2 timer. Det skaber glæde hos bedsteforældre at passe sine børnebørn, det skaber glæde hos dine børn, som skal hjem og forkæles hos bedsteforældre eller venner. 

3. Se det som en positiv pause fra hverdagen

Hvis du tænker negativt om din træning, vil det automatisk også blive demotiverende. Det er derfor nødvendigt, at du får vendt din nuværende situation til noget positivt. Du skal fokusere på dine børn og dit familieliv, og samtidig tænke positivt om din træning.

Dette kan du gøre ved at se din træning som en positiv pause fra hverdagen, hvor du bare er dig selv i din egen verden. Du sætter på den måde tid af til dig selv ved siden af familielivet med børn, og derfor kan du fokusere positivt på din træning. Udnyt det til din fordel.

4. Planlæg træningen omkring dine daglige rutiner med børn

Når du skal planlægge din træning, bør du ikke forsøge at presse det ind mellem hjælp med lektier og aftensmad. Det er en mission, der er dømt til at gå galt på forhånd. Derfor kan du også her vælge at se på det positive ved, at der er rimelig struktur på tiden med familien. Dette kan du udnytte til din fordel, ved at kunne planlægge din træning på tidspunkter, hvor familielivet ikke er i vejen.

Gør det om aftenen, når børnene er lagt i seng. Når du planlægger og strukturerer din træning på denne måde, vil du også helt undgå at stresse over, hvornår du mon får tid til det, og om du overhovedet når det i dag.

5. Involver dine børn i træningen

Føler du slet ikke at det er muligt at skrabe et par timer sammen om ugen til at få gået en lang tur, få trænet i træningscenteret eller løbet en tur, så kan du også sagtens foretage træningen hjemme i stuen. Det eneste du behøver er: YouTube og plads til at bevæge dig. På YouTube kan du finde alverdens videoer hvor du skal følge med i hvordan du træner diverse muskelgrupper. Du kan investere i udstyr til hjemmetræning, så du kan træne hjemme på gulvet når du får mulighed for det. Når først du går igang med at træne, og dine børn ser det, så synes de at det er sjovt, og vil gerne deltage, og så går træningen fra at være en tjans, som du gerne vil have gennemført, til at blive en sjov aktivitet for hele familien. 

Skriv et svar