Køb den rette bil på budget til børnefamilien

Køb den rette bil på budget til børnefamilien

Når man bliver forælder, vil man opleve at budgettet ændrer sig en del. Der kommer mange flere nye udgifter, og selvom man sparer op og har en god økonomi, kan det stadig komme bag på en.

Med børn, og især små børn, er det yderst praktisk at have en bil. Med små børn medfølger mange ting, og det kan være svært at bære på det hele. Her kan du læse om bil på budget.

Det behøver ikke være en ny bil

Når du skal finde en bil på budget, så giver det klar mening at kigge på en brugt bil. Så er der langt større mulighed for at du kan betale hele beløbet på én gang, og undgå at skulle låne til købet. Det er også vigtigt at huske, at en ny bil hurtigt taber værdi.

Naturligvis er der en anden sikkerhed forbundet med en ny bil, i forhold til skader. Men kigger du grundigt efter, vil du også kunne finde en brugt bil, uden de store skavanker. Og jo flere penge du kan lægge, desto nyere en model kan du få.

Planlæg budget for både køb og forbrug

Når man skal købe en bil, brugt eller ej, er det vigtigt at planlægge først. Du skal gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil bruge på selve bilen. Ligeledes skal du også tjekke at der er plads i budgettet, til både brændstofforbrug og forsikringer. Det hører jo også med.

Er det første gang, du skal købe bil, skal du også vide, at der er betaling til nummerplade, men også at der kan være salær til forhandleren. Dette kommer an på, om du køber en brugt bil gennem en forhandler eller privat person. Uanset hvad koster det at registrere en bil i sit navn.

Nummerplade tjek ved køb af brugt bil

Skal du købe en brugt bil, er det en rigtig god idé at lave et nummerplade tjek forinden. Ved at taste bilen nummerplade ind, kan du se hele bilens skadehistorik og dermed sikre dig, at den ikke har alvorlige fejl og mangler. Nogle private sælgere kan godt underdrive fejl, for at få købet igennem. Et nummerplade tjek, er din sikring mod dette.

En anden vigtig ting du kan tjekke her, er om der er restgæld i bilen. Hvis du køber bilen, overtager du nemlig restgælden. Det kan da godt være at du kunne være klar på dette, hvis selve købsprisen er lav nok, men det er rart at vide forinden købet.

Vejhjælp til når uheldet er ude

Nu er bilen købt og der er styr på både forsikring og budget. Men hvad med vejhjælp? Det er en god idé også at have vejhjælp til bilen, især hvis der er tale om en ældre model. Du ved aldrig hvad der kan ske, og så er det rart at være dækket. Bestil billig vejhjælp til bil og kør sikkert ud i trafikken. Så kan du komme hurtigt videre fra et eventuelt nedbrud.

Skriv et svar