Skab rum til ro i hverdagen som mor

Skab rum til ro i hverdagen som mor

Rollen som mor kræver meget og det er på både godt og ondt. Det er ikke altid lige nemt at være mor, det kræver meget tid og giver sjældent tid til at være dig selv og have et rum til ro i hverdagen.

Du bør prioritere at skabe dette rum til ro for dig selv så du ikke brænder ud, for med arbejdsliv, rollen som mor og en partner man gerne vil tilbringe tid sammen med er det vigtigt at lade op så du har energien til alle disse ting.

Prioriter tid til dig selv

Først og fremmest skal du tage beslutningen om at prioritere tid til dig selv, det er det vigtigste skridt at tage. Her skal du finde et rum i hverdagen hvor du kan få 30-60 min. til dig selv om ugen.

Det lyder ikke af meget, men det kan være rigeligt med tid til at lade op og få energi og overskud til de andre ting der skal tages af i hverdagen. Prøv om du kan planlægge det så du får dit rum til ro den samme dag hver uge, så det bliver et fast tidspunkt hvor du ved at du kan ånde ud.

Apropos åndedræt…

Og aprospos at ånde ud, så kan du med fordel benytte åndedrætsøvelser i det tidsrum du har for dig selv. Du behøver ikke bruge hele tiden på det, men start med det for at falde helt til ro og rens dit hoved og dine tanker.

Herefter kan du bruge tiden på at løbe, læse en bog, tage en lur, se en serie, gå til frisøren, noget du vil elske at gøre for dig selv.

Rul ned luk af

Det med at at lukke helt ned, tage en lur eller en meditativ halv time i et rum med lukket dør, rolig musik, rul gardinerne ned og luk øjnene, kan være en rigtig god idé at prioritere en gang i mellem i den stund du har for dig selv.

At gøre det på den måde giver dig mulighed for virkelig at lade op og samle energi og kræfter til at være til stede med dem du elsker og give den gas på dit arbejde.

Husk nu at prioritere dig selv, mor!

Skriv et svar