4 gode grunde til at vælge et tegltag

4 gode grunde til at vælge et tegltag

Skal du snart til at skifte taget ud med et nyt? Så vil vi lige slå et slag for tegltaget. Det er et af danskernes mest valgte tyer af tag, og det er faktisk den type tag, som har været blandt danskernes foretrukne igennem mange år nu. Det er der mange gode grunde til. Vi har samlet 5 gode grunde til at vælge et tegltag her.

Tegltaget holder længere end alle andre tagtyper

Hvis du gerne vil have et tag, der holder længe, så er tegltaget den bedste løsning. Hvis det er lagt korrekt og har et ordentligt undertag, så kan et nyt tegltag faktisk holde i mere end 100 år. Et tegltag har nemlig et meget genstridigt tag, der ikke lader sig medtage af bl.a. regn, sne, slud eller blæst. Det er lige netop derfor, at det er den mest benyttede tagtype i dag endnu. Det skal dog også lige nævnes, at tegltaget også er en af de dyreste løsninger – men pris og kvalitet hænger sammen. Hvis man altså holder det op mod alle tegltaget fordele, har det faktisk en meget fair pris.

Tegltaget er den miljøbevidste løsning

Tegltaget er en af de tagtyper, der ikke indeholder hverken tilsætningsstoffer eller bindemidler, og det er lige netop derfor, at teglsten er en del mildere for miljøet end andre typer tagsten. Teglsten bliver også generelt genanvendt en del mere end andre tagtyper. I Danmark bliver tegl primært genanvendt som vejfyld.

Tegltaget er vedligeholdelsesfrit

Tegltaget er også et af de tagtyper, der ikke kræver den store vedligeholdelse og pleje gennem årene. Grunden hertil er at teglsten brændes ved en meget høj varme. Du kan i meget tørre perioder børste taget fri for mos og alger, men hold dig fra højtryksspuleren. Det vil ødelægge tagets overflade, hvilket betyder, at det fremover vil tage nemmere mod snavs.

Tegltaget fås i mange udgaver

Der er et væld af muligheder at vælge imellem, hvis man gerne vil have et tegltag. Teglsten kan nemlig fås i mange forskellige farver, former, størrelser og overflader. Du vil derfor altid kunne finde lige netop den løsning, der passer til din stil og sit hus – uanset om det er den klassiske røde og naturlige teglfarve eller om du hellere vil have et tag i blå, brune eller sorte farver.

Skriv et svar