Sådan gør du livet lettere som nybagt mor

Sådan gør du livet lettere som nybagt mor

Har du for nylig budt en lille ny guldklump til verden? Livet som nybagt mor er absolut fantastisk, men det er også benhårdt. Når du har en lille ny på armen, så er der rigtig mange ting, som man skal tænke over. Du er pludselig ansvarlig for et helt nyt liv, og hele din verden er blevet vendt på hovedet. Der er heldigvis nogle ting du kan gøre for, at gøre livet lidt lettere for dig selv som nybagt mor – og dem har vi samlet her. 

 Få styr på udstyret

En god mor kommer altid godt forberedt. Har du styr på alt det nødvendige babyudstyr? Dit liv som mor bliver bemærkelsesværdigt lettere, når du har den gode klapvogn, tremmeseng og babylegetøjet lige ved hånden. Det er de små ting, som gør en kæmpe forskel. Få dig selv nogle gode rummelige pusletasker, så du altid har ekstra sutter, bleer og skiftetøj, selv når i er på farten. 

Brug dit netværk 

Tag en snak med venner eller familie, som selv har børn. Ofte kommer de bedste råd fra nogen, som allerede har været igennem den nybagte mor fase. Dit netværk kan også hjælpe dig med at passe den lille, så du som mor kan få en velfortjent pause og måske en hyggelig dateaften med far. 

Sov når baby sover

Det er ikke alle børn, som synes at nætterne skal bruges på søvn. Så selvom du er klar til at lægge hovedet på puden klokken 21, så er det ikke sikkert den lille er enig. Tag derfor en lur sammen med din baby. Selvom det er midt om formiddagen, så kan du indhente nogle gode timer her i fred og ro, og så er du klar til nattens potentielle strabadser. 

Glem ikke dig selv

Selvom du er nybagt mor, og den lille nye føles som hele verden, så glem ikke dig selv. Husk at fyld din hverdag ud med ting, som også du holder af. Hvis du elsker at motionere, så tag babyen med ud i klapvognen og få de daglige kilometer i benene. Husk at passe lige så godt på dig selv, dit forhold og dine interesser, ligesom du passer på din lille nye. 

Stol på dig selv

Livet med den lille nye kan føles så overvældende nogen dage, og det er normalt, at man kommer til at tvivle på sig selv. Men husk på at det er dig, der kender dit barn bedst, og du skal nok klare opgaven helt fantastisk. Tag imod gode råd og tips, men stol på din egen mavefornemmelse – mor ved bedst!

Skriv et svar