Sådan indretter du børneværelset

Sådan indretter du børneværelset

Børneværelset er ét af de mest hyggelige rum at indrette. Vores børn er det vigtigste i verden og man vil for alt i verden skabe et hyggeligt værelse, som er trygt og hyggeligt, samtidig med at det indbyder til sjov og leg. Men hvordan indretter man egetnligt børneværelset? Her er et par tips og tricks til at gøre det hyggeligt. 

Mal en væg

Et af de nemmeste og mest effektive greb til at få en stor effekt på kort tid er at male. Få noget liv, hygge og farve ind i rummet ved at male én eller flere vægge i en anden farve i resten af rummet. Matte pastelfarver er meget populære og skaber et roligt, men farverigt udtryk, som hjælper til at gøre værelset personligt og hyggeligt. Tag evt. dit barn med i processen om at vælge netop dén farve, som de gerne vil have. Det gør det kun mere hyggeligt.

Har du mod på et større projekt, så kan du Google cirkusloft, som er meget oppe i tiden. Det fine striber skaber et meget kreativet og anderledes rum, men det kræver også lidt håndværk at få gjort rigtigt. 

Gør plads til kreativitet

At skabe rum til at udfolde sig kreativ er sundt for alle børn. Og noget som børn generelt kan lide og gerne opsøger. Lav små rum i rummet, hvor der er plads til at bygge med klodser, til at tegne, lege med perler eller lignende. Det gode ved det kreative rum er, at børnene kan bruge dem længe. De kreative lege er interessante for børnene fra helt små og hele vejen igennem deres opvækst. 

Gør plads til opbevaring

Den helt kedelige, men meget nødvendige prioritering på børneværelset. Plads til opbevaring. Udover tøj, så gør plads til alt legetøjet. Tænk på, at legetøjet skal kunne gemmes væk, men stadig være let tilgængeligt for barnet. Barnet skal kunne gå på opdagelse i sit eget værelse og sine egne ting. Men der skal også være ro til at lege. Og det kan være svært, hvis der ikke kan blive rodet op og tingene kan gemmes lidt af vejen. 

Indret børneværelset med plakater

Plakater er oplagte til børneværelset. Det er en nem, hurtig og billig måde at få noget spændende og farverigt ind i rummet. Lad børnene være med til at vælge lige netop det de synes ville være fint til værelset. Dyr er altid populære på børneværelset og de fleste børn finder dem interessante. Men det kan være alt mellem himmel og jord. Det gode med plakater er, at de nemt kan udskiftes, hvis man vil ændre udtryk på børneværelset eller hvis børnene gerne vil have noget nyt på væggene. 

Der findes mange webshops, hvor man kan finde plakater til børnværelset. Så tag dit barn med til computeren og gå på opdagelse online. Af danske webshops kan vi bl.a. anbefale PosterSociety.dk, som har et stort udvalg af plakater til både børn og voksne. 

Skriv et svar