Lær dine børn at vand er en ressource

Lær dine børn at vand er en ressource

Der er i dag et meget stort fokus på miljøet – og det med god grund. Der er nemlig alt for mange af os, der i alt for lang tid har behandlet vores hårdt trængte klode for dårligt. Det betyder, at vi i dag bør gøre noget om blandt andet i forhold til vores forbrug, så vi sænker den mængde energi, vi bruger. Kun på den måde kan vi nemlig være med til at forhindre de klimaforandringer, som vi i dag er begyndt at se – i fremtiden vil de nemlig blot være endnu mere hæmmende i hverdagen.

Der er mange små tiltag

Derfor bør du allerede i en ung lader lære dine børn, hvad det vil sige at spare og være god mod miljøet. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med forbruget af vand. For mange børn er det nemlig svært at forstå, at der her er tale om en ressource, der eventuelt kan slippe op, hvis ikke vi tager os godt af den. Derfor skal du tidligt lære dem om de lidt kortere og lidt køligere bade og det med at lukke for hanen, når man er færdig med at bruge vandet.

Tag læringen et skridt videre 

Men du kan også tage læringen til det næste skridt. Det kan du blandt andet gøre ved at investere i et husvandværk. Læs mere om husvandværk. Med et sådan er det nemlig muligt for dig at bruge regnvandet til blandt andet havevanding, og det betyder, at der ikke gøres brug af det rene og dyre vand, der kommer direkte fra hanen. Det er også det vand, der med fordel kan bruges til vandlege i haven og andet sjov, når temperaturen stiger. Et husvandværk er derfor godt for miljøet, men det kan også betyde en besparelse for dig.

Skriv et svar