Babytøj – alt du skal vide om køb af babytøj

Babytøj – alt du skal vide om køb af babytøj

Der er et kæmpe marked for babytøj og hvad der kan føles som uendeligt mange babytøjsmærker. Det gør det ikke nemt at finde rundt i og der kan være store spørgsmål om størrelsen nu passer, hvor godt det holder osv.

I denne artikel vil jeg guide dig til de mest basale ting du skal vide om køb af babytøj. Det er ting som størrelse, kvalitet og hvordan du evt. kan prøve babytøj inden du køber det.

Prøv babytøjet inden du køber

Lad os starte med det sidste – hvordan du prøver babytøj inden du køber det. Der findes gratis babypakker, som du sikkert ved, og nogle tøjbutikker og tøjmærker tilbyder også gratis babypakker. Nogle af de mest nævneværdige er her:

De tre babypakker giver dig i hvert fald mulighed for at prøve lidt babytøj far forskellige mærker, vigtigst af alt en bodystocking, som man klart bruger mest til babyer.

Du kan også altid høre om du må prøve at give din baby tøjet på i butikken og se hvordan størrelsen passer. I Babysam hvor de er eksperter indenfor babytøj og babyudstyr kan ekspedienterne også ofte hjælpe dig med at vælge de rigtige størrelser.

Størrelsen på babytøj

Babytøj har sin egen størrelsesorden og en størrelse fra et mærke er ikke nødvendigvis helt magen til en størrelse fra et andet mærker, og derfor handler det om at vide om de forskellige mærker er lidt små i størrelsen el. måske lidt store i størrelsen.

Først og fremmest er den en god idé at kende de forskellige størrelser og hvilke alder de ca. passer til, hvilket kan variere meget ligesom en baby kan variere meget i størrelse. De små babystørrelser er:

  • 50 – nyfødt (for tidligt født)
  • 56 – 0-2 mdr.
  • 62 – 2-4 mdr.
  • 68 – 4-6 mdr.
  • 74 – 6-9 mdr.
  • 80 – 9-12 mdr.
  • 86 – 12-18 mdr.

Så er der herudover den forskel der kan være på forskellige mærker. Her kan du altid vejlede dig med supporten i en online butik, ekspedieenten i en fysisk butik el. med din mødregruppe.

Kvaliteten

Der er ingen tvivl om at når det kommer til tøj, så afspejler prisen også kvaliteten.

Det vil sige at køber du noget billigt babytøj fra Føtex, så holder det nok heller ikke ligeså længe, som noget mere kvalitetsagtigt tøj fra Name It.

Det er vigtigt at huske når du køber babytøj, for det bliver beskidt og skal tåles at kunne blive vasket meget, så det er ikke altid en fordel at vælge det billigste, men måske så køb i stedet for på tilbud.

Nu ved du hvad du skal vide om babytøj, i hvert fald det grundlæggende.

Skriv et svar