Min juleaften i Beijing

Min juleaften i Beijing

Jeg syntes julen er den dejligste højtid med kæmpe hyggepotentiale. Og jeg syntes det er skønt med julepynt, julemad, levende lys, julekalender (både dem med chokolade og dem i tv) og juleslik.

Jeg har boet mange år i udlandet og den jul husker tydeligst var julen 1999 som jeg fejrede i Beijing, Kina. 

Jeg skulle fejre juleaften med 2 danske kollegaer og vi havde besluttet at vi bare skulle hygge på et af vores hotelværelser (ja jeg boede på hotel i 1 år) uden at gøre noget ud af det, når det nu alligevel ikke ville blive som dansk jul.

Men min ene kollega havde i smug brygget gløgg i flere dage på en lille elektrisk kogeplade på værelset og min anden kollega havde været i IKEA og købe svenske julegodter og et kunstigt juletræ. Og jeg var kommet til at købe julegaver os alle tre 🙂

Det blev en skøn juleaften, som jeg aldrig vil glemme. Vi hyggede, drak gløgg og åbnede gaver og dansede endda om det lille juletræ.

Men når jeg tænker tilbage, vil jeg ønske at der havde været mulighed for at bestille nogle af de traditionelle danske juleting som kirsebærsauce, pebernødder, juleskum og rødkål. Lige gløggen ville jeg ikke bytte for den min kollega lavede, men de andre ting havde gjort december lidt hyggeligere.

Selv om julen ikke bliver som den i DK er der meget du kan gøre for at gøre din jul i udlandet til noget helt særligt. Du kan for eksempel invitere din udenlandske familie, venner eller kollegaer på dansk julefrokost eller gløgg og æbleskiver. Pynte op med nogle danske nisser eller hygge i kalenderlysets skær.

Lige meget hvor du, så gør julen til noget særligt. Forkæl dig selv og skab nogle nye traditioner der passer ind i dit nye liv, men gerne med en snart af Danmark

Skriv et svar