Drømmefangernes rolle: Praktiske og kulturelle anvendelser

Drømmefangernes rolle: Praktiske og kulturelle anvendelser

Drømmefangere er en indiansk tradition, der går helt tilbage til 1800-tallet. De blev oprindeligt lavet af pil, sener og fjer. Den traditionelle drømmefanger er cirkulær med en åbning i midten, hvor gode drømme kan komme ind, og et net af snor, vævet rundt om den, så dårlige drømme kan passere igennem. I denne artikel udforsker vi, hvordan du kan sætte disse magiske håndværkstykker op på din væg eller sengestolpe i dag!

Drømmefanger jager onde drømme væk

Drømmefangere er ikke kun til pynt. De hjælper dig faktisk med at sove bedre, men de fungerer bedst, når de bruges som et redskab til at føre din drømmedagbog og være opmærksom på de mønstre, der opstår under dine drømme. Der er beviser for, at deres brug går mange århundreder tilbage, før der blev ført skriftlige optegnelser om indianerkulturen.

Drømmefanger-mytologien fortæller os, hvordan det virker

Drømme er som fjer. Hvis de driver ned og rører din hud, kan du fange dem og tage disse minder med dig, når du vågner. Drømmefangeren vil holde fast i alle de gode drømme, der ønsker at komme ind i dit liv (godt job på universitetet! forfremmelse på arbejdet!), mens du slipper alle de dårlige drømme (skænderiet med din partner, trafikproppen på vej til arbejde). Det er som et net, du kan trække op over dig selv. Dårlige drømme bliver kastet i luften og forsvinder for evigt (eller i hvert fald indtil næste gang!) 

Hvem har brug for en?

Børn! Børn har en masse livlig fantasi, så de er mere tilbøjelig til at få mareridt. Hvis du sætter en drømmefanger på deres værelse, kan du hjælpe dem med at sove igennem natten uden frygt og fremme sunde drømmevanerm, fordi drømmefangeren fanger dit barns mareridt. De er også gode til voksne, der kæmper med angst eller stress, da de kan fremme følelser af ro og afslapning. Så hvis du eller dit barn har problemer med at sove, kan du overveje at bruge en drømmefanger!

Skriv et svar