Vælg den sunde hårpleje

Vælg den sunde hårpleje

Det kan være svært at vælge den rigtige hårplejerutine. Men det behøver det ikke at være! Der findes så mange produkter derude, og de hævder alle sammen at give dig et sundt hår, men det er ikke nødvendigvis tilfældet! – I denne artikel vil vi nævne, hvad du bør gøre for dit hår lige fra produkter, daglig pleje samt gode råd.

Hvilke produkter har håret brug for?

For at finde de rette produkter til dit hår er du nødt til at finde ud af, hvad dit hår har brug for. Dit hår kan være fedtet, tørt spaltet eller ødelagt efter kemiske behandlinger. Derfor bør du give dit hår den bedste pleje som overhovedet muligt.

Vælg produkter, som er sundt for dit hår og miljø. Gå efter produkter, der er fri for sulfater, parabener og andre skrappe kemikalier. Prøv at finde økologiske eller naturlige hårplejeprodukter, når det er muligt.

Shampoo

Når det gælder shampoo, skal du kigge efter et produkt, der er mildt nok til daglig brug og ikke indeholder skadelige kemikalier. Prøv at finde en shampoo, der er pH-balanceret og beriget med vitaminer og mineraler, der er gavnlige for din hårtype. Et godt valg vil denne Innersense shampoo.

Balsam

En god balsam er vigtig for at holde dit hår sundt og glansfuldt. Kig efter en balsam, der indeholder naturlige olier som f.eks. arganolie eller kokosolie, som hjælper med at give næring til dit hår og beskytte det mod skader.

Hårmasker

Hårmasker er en fantastisk måde at give dit hår ekstra næring på. Du kan købe en købt maske, eller du kan lave din egen ved at blande ingredienser som avocado, honning og olivenolie. Påfør masken i vådt hår, lad den sidde i 15-20 minutter eller over natten for intensiv pleje og vask håret som normalt.

Hårmaske bør du anvende 1-2 gange om ugen, alt efter hvor meget pleje dit hår har brug for. Hvis du er typen, der ofte farver dit hår, eller anvende glatte eller krøllejern, så har dit hår også brug for ekstra pleje. Uanset om du køber en færdigblandet hårmaske eller om du selv laver den, så giver hårmasken fugt til dit hår. Det bliver også lækkert og blødt, og det bliver nemmere at redde ud.

4 gode råd

  1. Nogle mennesker mener, at du kun bør bruge varmt vand, når du tager brusebad for at åbne porerne og rense hovedbunden. Men brugen af varmt vand kan faktisk skade dit hår. Derfor bør du som udgangspunkt undgå, at vandet bliver alt for varmt.
  2. En anden ting, du bør undgå, er at overvaske dit hår. Hvis du vasker dit hår hver dag, kan du fratage det dets naturlige olier og få det til at blive mere tørt og skørt. Prøv at vaske dit hår højst hver anden dag eller måske hver 3. dag.
  3. Bruger du dagligt varmeapparater til styling af hår, skal du sørge for at bruge et varmebeskyttende produkt inden. Disse produkter vil hjælpe med at beskytte dit hår mod skader og holde det sundt!
  4. Solen stråler er faktisk ikke særlig godt for dit hår. Det kan skade dit hår, og derfor bør du bruge hårprodukter, som har et UV-filter.

Skriv et svar