Sådan sørger du for, at dine børn får bevæget sig mere

Sådan sørger du for, at dine børn får bevæget sig mere

Er du også en bekymret forælder, der opdager, at dine børn slet ikke bevæger sig nok? Det anbefales jo, at man bevæger sig minimum 60 minutter om dagen, så hvis dine børn ikke opnår dette, så kan det være, du skal til at gøre noget. 

Det er bare ikke altid, det hjælper at sige, at de bare skal gøre det. Måske du i stedet for skal prøve at give dem naturligt lyst til det.

Køb en basketballkurv

Hvis du gerne vil have, at dine børn kommer mere ud i haven og bevæger sig, så køb en basketballkurv. Denne lægger op til leg og spil, og dine børn vil sikkert hurtigt komme til at holde af den. Du kan også selv prøve at være med, hvis du har mod på det. 

Det er jo ikke kun børn, der skal bevæge sig – det skal voksne også. I kan prøve at lave lege, hvor man skal stå længere og længere væk, mens man stadig forsøger at ramme. I kan også invitere venner over til en kamp, eller man kan spille alene. Der er altså masser af muligheder med en basketballkurv.

Begræns iPad-tiden

Hvis dine børn har iPads, hvilket de sikkert har, hvor lang tid om dagen bruger de så på at stirre ned i skærmen? Det kan være enormt smart at hive iPad’en frem, f.eks. hvis man gerne vil have ro til at lave mad eller se noget voksen-TV. 

Ikke desto mindre, så har børn nemt ved hurtigt at komme til at sidde og kigge ned i en skærm i stedet for at være udenfor og lege. Det kan være en god idé, hvis du sætter en grænse for, hvor lang tid om dagen dine børn må kigge på iPad.

Køb en trampolin

Hvis der er noget, der virkelig får børn til at komme ud og bevæge sig, så er det en trampolin. Børn elsker at hoppe på trampolin, og det er ikke så underligt, for det er virkelig sjovt. Det er desuden rigtig god motion, så du kan sidde tilbage med god samvittighed, mens dine børn leger på trampolinen. 

Det er også noget af det, de kan bruge sammen med deres venner i stedet for at sidde og spille videospil. Så er det langt bedre, at de kan lave noget aktivt sammen, så de får bevæget sig samtidig med at have det sjovt.

Skriv et svar