Sådan får du baby til at stoppe med at hikke

Sådan får du baby til at stoppe med at hikke

Hvis dit barn hikker meget, så kan det føles helt forkert for de nybagte forældre. Sådan behøver det dog ikke at være, for der er ingenting at være urolig for. Faktisk vil baby slet ikke opleve hikken som generende. Se her, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil stoppe babys hikken.

Derfor hikker din baby

Selvom din baby hikker meget, så er det ikke noget, der betyder, at han eller hun har ondt eller er generet af det. De fleste babyer går gennem en periode, hvor de hikker meget, og det er i langt de fleste tilfælde ganske ufarligt. Hikken er helt naturlig, og baby vil i langt de fleste tilfælde slet ikke selv bemærke, at den hikker.

Det betyder dog ikke, at man som forælder ikke kan blive urolig, hvis hikken bliver ved og ved. Det kan virke som om, det er generende for babyen, men der findes heldigvis mange måder, hvorpå du kan hjælpe baby med at stoppe med at hikke. Du bør dog starte med at sætte dig ind i, hvorfor baby hikker.

Selvom det kan virke forstyrrende, når baby hikker, så er det vigtigt at huske sig selv på, at det er en ganske almindelig ting, som de fleste voksne mennesker også gør. Det kan bare se lidt mere alvorligt ud, når det er en baby, fordi det får hele kroppen til at gynge. Men bare rolig, det er slet ikke farligt, når baby hikker.

Hvorfor hikker baby?

Typisk vil din baby hikke, fordi den kommer til at sluge for meget luft ind, når han eller hun får bryst. Det betyder dog ikke, at hikken stopper, når baby begynder at indtage fast føde. Her opstår hikken typisk, fordi baby indtager væske eller mad for hurtigt. Det er faktisk det samme, der er grunden til, at voksne mennesker også hikker.

Der er dog heldigvis ingen grund til bekymring, for det er helt naturligt for baby at hikke. Det sker også, hvis der sidder mad på tværs i spiserøret, hvor hikken er en mekanisme, som gør, at man ikke får noget fast i spiserøret. Derfor stopper hikken også af sig selv i de fleste tilfælde, når maden falder ned i mavesækken igen.

Hvis du vil stoppe babys hikke, så kan du tage barnet op, når han eller hun begynder at hikke. Det giver baby mulighed for at bøvse eller gylpe mælken op, og det er generelt en god idé at tage barnet op flere gange under amning, så barnet får mulighed for at få en pause. Det vil medføre, at barnet ikke indtager så meget luft, hvilket afhjælper hikken.

Skriv et svar