Familie med hund

Familie med hund

Børn med hunde

Børn elsker hunde og det er tit og ofte gensidigt. Der er dog altid visse forholdsregler man skal have styr på hvis man ønsker en familie med hund. Har man især en stor hund er det særdels vigtigt at man sørger for at både hunden såvel som børnene i familien kender de nødvendige rammer hvis man er en hunde familie.

En hund skal man have respekt for

Uanset hvad, har man små børn bliver man nødsaget til at lære børnene at hunden ikke er legetøj.  Det skal selvfølgelig forstås på den måde at man sagtens kan lege med hunden men har man små børn er det vigtigt man som familie og ikke mindst hundeejere har sat nogen rammer. 

Faste rammer kan være mange ting men en hund som f.eks lægger sig i hundekurven for at slappe af skal også have lov at slappe af. Det betyder at en lille pige eller lille dreng skal respektere hundens behov og lade hunden få sit hvile. En hund skal selvfølgelig stimuleres men den har også behov for at slappe af og restituere efter leg. 

Børn der leger med hunde

Hertil er der også masser af lege man kan lege med sin hund. Dog skal man sikre sig at legen ikke løber løbsk og både hund og børn skal lære at stop betyder stop. Det kan være svært for en 6 årig at styre en vild hund, derfor er det rigtig fornuftigt med rammer for hvilken lege der leges med hunden og evt hvorhenne og hvornår.

Det kommer selvfølgelig også an på hvilken slags hund man har. Har man f.eks en meget stor hund er det vigtigt at børnene forstår der er regler som skal overholdes og på samme måde er det vigtigt hunden forstår de konkrete rammer når den leger med familien og især børnene. 

Du kan orientere dig meget mere på forskellige blogs. F.eks denne hundeblog om en familie med hund hvor du kan læse om de daglige erfaringer og få godt råd og tips fra hverdagen med hund

 

Skriv et svar