Økologisk babytøj til alle størrelser

Økologisk babytøj til alle størrelser

Når det kommer til babyting og tøj, så findes der utroligt mange muligheder. Hvis du skal til at være forælder for første gang, eller hvis du bare gerne vil vide, hvad der er bedst at klæde børnene i, så overvej økologisk tøj. Det er godt for mange ting, udover miljøet naturligvis. Læs videre og find ud af hvad det drejer sig om.

Økotøj til babyer

Med øko babytøj er du sikker på at få det bedste til dit barn. Du kan finde et stort udvalg af tøj, i alle mulige farver. Hovedsageligt er farverne naturlige og afdæmpede, hvilket ofte er en god indikator for, at der ikke findes skrappe kemikalier og farver i tøjet. Hvis du kigger efter OEKO-Tex Standard 100 mærket, kan du være helt sikker på at der ikke findes unødvendige kemikalier i tøjet. Og det er jo netop det man ønsker for sit barn. At der ikke findes skadelige stoffer i tøjet.

Bambus materialer

Modellerne dækker selvfølgelig også flere behov. Derfor kan du både finde body, heldragter, leggins, kjoler, bukser, bluser og meget mere. Modellerne findes hovedsageligt i økologisk bomuld, men du kan faktisk også få tøj lavet af bambus. Man hører ikke så tit om bambustøj, men det er et rigtig godt og bæredygtigt materiale. Bambus er hurtigvoksende, og kræver ikke pesticider for at vokse optimalt. Det betyder at det ikke går hårdt ud over klimaet. Faktisk spreder bambus af sig selv, og derfor behøver man ikke plante mere for at kompensere.

Derfor er bambus oplagt som bæredygtigt tøj til den lille. Derudover har den flere gode fordele. Bambus giver en dejlig blød fornemmelse, og under produceringen skabes der naturlige luftlommer i tøjet, hvilket gør tøjet meget åndbart. Bambus kan også være svedabsorberende og er derfor godt til undertøj. Det passer derfor rigtig godt til babyer. 

Miljøet takker dig for dit valg 

Ligesom med økologisk mad, så er miljøet også meget glad for økologisk tøj. Med økologisk børnetøj sikrer du dig, at produceringen og materialerne, sker efter miljørigtige retningslinjer. Der findes efterhånden mange miljømærker, man kan holde øje med. Hvis du gerne vil købe miljørigtigt tøj, kan du blandt andet kigge efter EU blomsten. Det er et officielt mærke, der er godkendt af EU og dermed også myndighederne. Med EU blomsten er der fokus på alle de miljørigtige aspekter. Det vil sige at materialet er økologisk, men der ligger også et fokus på at mindske miljøbelastningen. Det er ikke alle mærker, der sikrer dette og derfor er EU blomsten et godt valg for dig der går op i miljøet.

Hagesmække, huer og solhatte

Naturligvis findes der mere end bare almindeligt tøj i økologiske materialer. Du kan også købe hagesmække, huer og solhatte til din baby. Disse former for tilbehør, er alle nogen som sidder tæt til huden. Derfor er det også vigtigt at det er noget materiale, som din baby kan tåle. Og ligesom med det almindelige tøj, kan du naturligvis også få det her tilbehør, i mange forskellige flotte farver.

 

Skriv et svar