Forberedelser til en god skolestart

Forberedelser til en god skolestart

At starte i skole kan være et stort skridt for børn. Selv om de er meget spændte på at lære, er der nogle praktiske ting, der skal ordnes først. En af de vigtigste ting er at have alt det, der er nødvendigt til deres første skoledag, herunder en rygsæk og et penalhus. Det er også en hjælp, hvis du har talt med dit barn om, hvad der vil ske på deres første skoledag, så de ikke føler sig nervøse eller bange for det!

Praktiske forberedelser til skolen

Først og fremmest, så er det vigtigt, at barnet er praktisk parat til at stare i skole. Praktisk parat, betyder, at barnet har det ting, der skal bruges, for at starte i skolen. Det kræver udstyr som en skoletaske, som son passer til barnets højde, og som kan indeholde både lidt bøger. Men dertil også madpakke og drikkedunk, skal der være plads til. En anden vigtig ting, som man skal have med i skole, er et penalhus, med blyanter, farveblyanter og viskelæder.

Mentale forberedelser til skolen

Hvis barnet er klar med skoletasken og alt, hvad det indebærer, så kræver det også, at barnet er mentalt indstillet på, at starte i skole. Det er en stor ting, både for barnet og forældre, og især forældre kan have en stor negativ påvirkning hos barnet. Det kan være, hvis forældrene hyper det for meget, snakker for meget om det, nævner alt for meget om det, i stedet for at lade barnet selv bestemme tempoet. Nogle børn kan være nervøse for sin første skoledag, hvilke betyder, at han eller hun gerne vil snakke så lidt muligt om det. Her nytter det ikke noget, at man som forældre ignorerer barnets ønske, da det kan resultere i at barnet bliver endnu mere nervøs og bange. Det er bedre at være åben om det. Tal med ham eller hende, og spørg, hvilke spørgsmål barnet har, i stedet for at forsøge at finde ud af alt det, der kan ske på den første skoledag

Fysisk forberedelse til skolen

Når dit barn begynder i skole, vil det tilbringe mange timer der hver uge. Hvis de ikke er fysisk forberedt på dette, så kan de ende med at blive meget trætte. Det betyder, at det er vigtigt at sørge for, at dit barn får nok søvn og hvile om natten, da det vil give det masser af energi til skolen næste dag. For nogle børn er det måske ikke muligt at sove hele otte timer på grund af andre faktorer, som f.eks. tænder eller mareridt.

Emotionel forberedelse til skolen

Endelig er det vigtigt, at dit barn er følelsesmæssigt forberedt på at starte i skole. Det betyder, at han eller hun skal føle sig tryg og sikker på, at du vil hjælpe ham eller hende, hvis han eller hun har brug for det. Det hjælper også, hvis der er andre børn, som du kan lege med i huset, så dit barn har nogle venner, inden det starter på en ny skole.

Skriv et svar