En kapok madras kan hjælpe dig til en bedre søvn

En kapok madras kan hjælpe dig til en bedre søvn

Døjer du også til tider med en ujævn eller urolig søvn? Eller har du haft problemer med støvallergi? Så er en kapok madras måske vejen frem for dig. Din søvn er vigtig, det ved du selvfølgelig godt, det er der din krop genoplader batterierne. Du bør derfor ikke gå på kompromis med kvaliteten på dit sengetøj, din dyne og pude, eller din madras. Hvis du føler du ikke sover optimalt, kan en vej frem derfor være at opgradere din madras til en kapok madras. 

Hvad er en kapok madras?

Du studser måske over hvad en kapok madras er. Som navnet indikerer, så har det noget med kapok at gøre, hvilket er et superlækkert naturfiber, man bruger til at lave madrasser og puder og dyner. Fibrene fremstiller man fra kapoktræet som vokser i Asien, Sydamerika og Østafrika. Kapok er et meget let materiale, op til seks gange så let som bomuld, hvilket kommer fra det hulrum der er i fibrene. Det betyder samtidigt også, at det er velegnet til at bruge, som fyld i dyner og puder, fordi det gør dem utroligt lette.

Det rigtige valg hvis du har det varmt, når du sover

En del mennesker får det meget varmt når de sover, og sveder ofte om natten. Til dem kan man også anbefale en kapok madras. Materialet er nemlig naturligt temperaturregulerende. Det betyder at det hjælper med at ventilere på de varme sommernætter og holder bedre på varmen, når det bliver vinter og temperaturen udenfor falder. Madrasser og dyner lavet af kapok, er også åndbart og svedtransporterende. Så vink farvel til nætter hvor du vågner badet i sved. 

Naturligt allergivenligt 

En kapok madras har også den praktiske egenskab, at den er allergivenlig. Det er den fordi fibrene simpelthen er så glatte at støvmider f.eks. har meget svært ved at holde fast i dem. Så slår de sig ikke ned i din madras, og du har dermed undgået at skulle døje med at udvikle støvallergi. Det er da en smart egenskab. Og helt naturlig.

Et grønt valg

I takt med den grønne omstilling skal vi også tænke på hvilke materialer vi bruger til at fremstille vores ting. Det gør sig også gældende i soveværelset, med vores dyner, puder og madrasser. Kapok produktionen kræver ikke så meget vand som f.eks bomuld, og der er ingen gæs involveret, så det går ikke direkte ud over nogen dyr. Derfor kan man også sige at eksempelvis en kapok madras, er et mere miljøvenligt valg.

Er du nysgerrig, så gå på opdagelse 

Hvis du er blevet overbevist eller bare er blevet nysgerrig, og vil vide mere kan du gå på opdagelse og finde dig lige den kapok madras du gerne vil prøve. Du kan med fordel undersøge denne markedsplads for miljøvenligt tøj og boligindretning. Du bør i hvert fald ikke gå ned på madrassens kvalitet – hverken din eller dit barns.

Skriv et svar