En begynder guide til at være gravid.

En begynder guide til at være gravid.

En begynder guide til at være gravid.

Læs denne begynder guide og du er klar til at få børn. Nej, sådan er det jo ikke. Hvis du ikke har haft børn før, så kan du ikke læse dig til det. Især fordi to graviditet ikke er ens og derfor kan man ikke give samme råd og vejledning.

Du kan dog stadig forberede dig på det og læse en masse om det, så du bliver så klar som muligt til at få børn.

I løbet af din graviditet vil du opleve, at dit humør vil køre op og ned og glæden skulle gerne stige i hele perioden. Det gør den normalt, men husk intet er normalt i en graviditet. Alle er forskellige.

De ni måneder – graviditet.

Man høre altid at graviditet er ni måneder og det er jo også rigtigt, men for nogle er den korter, da de føder før terminen, mens for andre er den længere.

Glæden ved at være gravid kan være stor, men mange oplever at de ikke kan mærke denne glæde og følger at der er noget galt med dem. Det er der ikke, da det ikke er unormalt. Vi høre bare ikke så tit om det og de fleste gemme det væk for andre.

Det vigtige råd – stop rygning.

Når du er gravid eller bare prøver på at blive gravid, så stop med rygning.

Hvis du er gravid, skal du stoppe med at ryge med det samme. Der er mange bivirkninger, der kommer fra rygning, og det er vist, at det kan have destruktive virkninger på et kommende barn. Du kan forårsage omfattende skade på dit barn eller endda få abort, hvis du vælger at ryge, mens du er gravid.

Så ved jeg godt, at nogle vil sige: Jeg røg under min graviditet og jeg har da et normalt barn.
Okay, men er det en chance du vil tage? Nej vel.

Det samme med alkohol, så snart du er gravid eller prøver at blive gravid, så stop med at drikke alkohol.

De ni måneder kan være en fest.

De ni måneder kan for nogle være den rene fest og tiden flyver afsted, men for andre kan det være en hård periode og det er der ikke noget galt i. Det er faktisk meget normalt.

Din krop ændrer sig, du kan få ondt flere steder og dit humør kan ændre sig hele tiden. Alt dette er normalt og som sagt før, så tag fat i din læge eller jordemor hvis du har behov for at snakke eller få råd og vejledning.

Alle vil opleve at få bekymringer over et eller andet, når man ikke har prøvet det før.

Så bare husk – Det er sikkert normalt.

På jagt efter babysokker? Begynd her: https://socks4less.dk/babysokker

Skriv et svar