Hvordan kan man forebygge børneeksem?

Hvordan kan man forebygge børneeksem?

Børneeksem er en hyppigt forekommende hudsygdom, der giver kløe og rødme i huden. Sygdommen kan være svær at behandle, og derfor er det vigtigt at forebygge, hvis man har børn i huset. Læs med her og få nogle tips til, hvordan du kan forebygge børneeksem.

1) Sørg for at holde din bolig ren og støvfri. Støv kan nemlig irritere huden, og det er en af de faktorer, der kan forværre børneeksem.

2) Undgå at bruge for meget parfume eller andre duftstoffer i boligen. De fleste parfumer indeholder allergener, som kan irritere huden og udløse eller forværre eksem.

Hvilke symptomer har børneeksem?

Børneeksem er en hudlidelse, der giver rødme, kløe og skællende udslæt. Børneeksem opstår oftest i børnenes første leveår, men kan også forekomme hos voksne. Eksemet bliver ofte værre af kulde, varme, støv eller pollen. For at lindre børneeksem, kan du med fordel klikke ind på https://vitaminb12.dk/creme-mod-boerneeksem/ , hvor du kan få fat i en creme, som kan lindre symptomerne på børneeksem. 

Forebyggelse af børneeksem

Børneeksem kan være meget generende for barnet. Der findes flere forskellige typer af børneeksem, men den mest almindelige form for børneeksem er atopisk eksem. Sygdommen går typisk ind i perioder med eksemtilfælde, hvor barnet har mange eller få symptomer. Børneeksem kan være svær at behandle, og der findes ikke noget helbredende middel mod sygdommen. Behandlingen af børneeksem handler derfor om at lindre symptomerne så meget som muligt og forebygge tilbagevendende eksemtilfælde.

Der er flere ting, man kan gøre for at forebygge børneeksem. Det er først og fremmest vigtigt at undgå irriterende stoffer på huden såsom parfume, vaskepulver osv. Man skal desuden huske at vaske sit barn med lunkent vand og mild sæbe – helst uden parfume – når barnet har været ude i det fri eller har svedt meget. Herefter skal man huske at bruge fugtighedscreme på barnets hud for at undgå tørhedspletter. Endelig skal man prøve at holde barnets hud så ren som muligt for at undgå infektioner i huden, som kan forværre børneeksem.

Kan alle børn få børneeksem?

Børneeksem er en hudlidelse, der rammer mange børn. Men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at lindre dit barns eksem. Det er vigtigt, at du husker at vaske dit barns hænder, når han eller hun har været ude. Du kan også give dit barn en mild og fugtgivende creme eller salve. Dette vil lindre kløen og gøre huden mere smidig. Du kan med fordel overveje at købe en creme med B12 vitamin for at lindre symptomerne på børneeksem. 

2 kommentarer

Din mor Udgivet i9:32 am - august 23, 2022

Ej la vær

Ej la vær Udgivet i9:33 am - august 23, 2022

Ej la vær

Skriv et svar