5 ting at overveje, når du skal købe cykel til dit barn

5 ting at overveje, når du skal købe cykel til dit barn

Dit barns første rigtige cykel er et vigtigt køb, da det er her der plantes de første frø til mange års cykelglæde og utallige timers glæde ved at kunne transportere sig selv i højere fart end benene alene tillader. Det er vigtigt at finde en model, der svarer til dit barns behov og evner, så barnet får en god start på livet som cyklist. Her er fem tips til at sikre, at du får den rigtige cykel til dit barn, og at det er sikkert at køre på den.

1. Vælg den rigtige størrelse

Cykler findes i mange forskellige størrelser, og det er vigtigt at købe en, der passer til dit barn. Du ønsker ikke, at en cykel skal være for trang eller for strakt, og du skal også sørge for, at cyklen har den rigtige højde for dem. Dit barn vokser selvfølgelig, så du kan med fordel vælge en cykel, hvor sadlen kan sættes op, så barnet kan få glæde af cyklen i længere tid selvom kroppen vokser.

2. Overvej barnets alder og evner

Ikke alle cykler er lige gode – nogle er beregnet til begyndere, mens andre er designet til mere erfarne ryttere. Det gør sig gældende for cykel til både børn og voksen, men især hos børn, hvor balancen ikke er fuldt udviklet er det en væsentlig faktor at tage med i overvejelserne, når der skal vælges en cykel. Sørg derfor for at vælge en cykel, der passer til dit barns alder og færdighedsniveau.

3. Tænk på terrænet

Hvis dit barn skal køre på gode, asfalterede veje i by og på land, vil en almindelig børnecykel være fin nok. Hvis de skal køre på grusveje eller decideret off-road, skal du bruge en mountainbike med bredere dæk og affjedring. Husk igen at tænke på dit barns færdigheder inden du tager dit barn med ud i udfordrende terræn.

4. Vælg en robust cykel

Det er vigtigt at vælge en cykel, der er bygget til at holde. Nogle producenter springer over, hvor gærdet er lavest, når det gælder børnecykler. Det giver sig primært til udtryk i et materialevalg, der ikke er skabt til at bære ret meget vægt. Kig efter modeller, der er fremstillet af holdbare materialer som stål eller aluminium, og sørg for, at komponenterne er af høj kvalitet. Komponenter fra kendte mærker fra f.eks. Shimano og SRAM er som regel et godt pejlemærke for cyklens overordnede kvalitet.

5. Få en hjelm og andet sikkerhedsudstyr

Tænk på dit barns sikkerhed i trafikken. Det er ikke kun vigtigt med pålidelige bremser og materialer af god kvalitet på selve cyklen. En god hjelm er mindst lige så vigtig, når det gælder om at holde dit barns sikkerhed i top på cyklen. Sørg for, at de har alt det nødvendige sikkerhedsudstyr; herunder handsker, puder og sko, for at beskytte dem mod fald og skader.

Køb børnecykler af god kvalitet på bikeland.dk

På Bikeland.dk finder du et bredt udvalg af børnecykler til børn i alle aldre. Uanset om dit barn er nybegynder eller skal med dig ud i mere udfordrende terræn, så kan du finde en cykel, der passer til dit barns behov på Bikeland.dk.

 

Skriv et svar