12 uundværlige tips til at besøge Sri Lanka

12 uundværlige tips til at besøge Sri Lanka

Sri Lanka er et land med mange kontraster, og det er en af de mange grunde til, at det er så magisk et sted at besøge. Landets frodige dale, barske kystlinje, gamle ruiner, travle byer og idylliske strande er alle pakket ind i en kultur, der er sprængfyldt med liv, mystik og traditioner, der går tusinder af år tilbage i tiden. Men det er ikke kun den naturlige skønhed, der gør Sri Lanka så specielt. Øen er også hjemsted for et væld af kulturelle seværdigheder, der vil appellere til selv den mest afstumpede rejsende. Der er buddhistiske templer, hinduistiske helligdomme og kirker spredt ud over hele landet som skjulte skatte, der venter på at blive opdaget af dem, der er villige til at gøre en lille indsats for at finde dem. Her er vores bedste tips til at besøge Sri Lanka – det dyreste land i Asien – uden at tømme din bankkonto eller finde på kreative måder at spare penge på, mens du rejser der.

Planlæg din rejse i god tid

Sri Lanka er en populær destination for rejsende, men det er også utroligt dyrt. Hvis du vil spare penge på din rejse, skal du planlægge din rejseplan i god tid inden din rejse. Den nemmeste måde at gøre dette på er at undgå rejsedatoer omkring jul og nytår, som vil være endnu dyrere end normalt. Der er masser af ting, der kan koste meget i Sri Lanka, lige fra transport til mad og drikkevarer, så sørg for at budgettere dine penge godt, når du planlægger din ferie. Du skal bruge nok penge til transport, indkvartering, mad og drikkevarer under dit ophold, når du ankommer til lufthavnen.

Kom rundt med tog eller bus

Hvis du skal til Sri Lanka, skal du komme fra punkt a til b. Det er her, at togene kommer til at være nyttige. Jernbanelinjerne går på kryds og tværs af landet og gør det nemt for dig at rejse til en rimelig pris. Det er muligt at tage et tog fra Colombo hele vejen ned til Jaffna (det nordligste punkt i Sri Lanka) for ca. 2 £ (3,80 $), hvilket giver en fantastisk dagstur ud af byen. Men hvis du ikke er så vild med tog, er busser også en anden mulighed. Du kan hoppe på en af Sri Lankas farverige A/C-busser og se seværdighederne, mens du sparer nogle penge i processen!

Bo i en Airbnb-lejlighed, og spar også penge der

Alt i Sri Lanka er dyrt, lige fra indkvartering til mad og transport. Når du besøger dette smukke land, vil du opdage, at den eneste måde at reducere omkostningerne på er ved at bo i din egen Airbnb-lejlighed. Drop ud af turistmiljøet og bo i en lejlighed med udsigt over byen eller stranden – det er helt op til dig! Hvis du er på udkig efter en mere social oplevelse, er der også mange muligheder. Øen har et af de største hotelkomplekser i Asien, så hvis du ønsker at bo et sted, der ikke er en privat lejlighed, er der masser af muligheder for gruppeboliger og endda krydstogtudflugter. Der er også masser af gæstehuse rundt omkring i landet, hvor det er billigere at bo end i din egen lejlighed – perfekt, når du har brug for lidt ekstra plads eller ønsker at kunne lave din egen mad.

Spis ikke for meget på lokale restauranter – prøv i stedet gadekøkkenet

Det er svært at finde mad, der ikke koster dyrt i Sri Lanka, så sørg for at gemme appetitten til lidt senere. I stedet for at bestille et måltid på en restaurant, så prøv noget af den lækre gadekøkkenmad, der findes i landet. Du kan finde gademadsforhandlere, der serverer alle typer delikatesser fra krydrede karryretter og stegte grøntsager til stegte donuts eller saftige kyllingevinger. En lille ret koster normalt omkring 20 rupees, men afhængigt af hvor du går hen, kan du måske få den for så lidt som ti rupees eller mindre. En anden mulighed er at prøve lokale retter og lære at lave dine egne måltider. De mange markeder i hele Sri Lanka giver besøgende (og lokale) mulighed for at købe friske råvarer og krydderier, som er billige og rigelige her. Men uanset hvad du gør, skal du bare ikke overspise på restauranter! Priserne kan hurtigt løbe op, hvis du ikke er forsigtig.

Undgå at betale for adgang til attraktioner med “valgfrie” gebyrer

Det er ikke ualmindeligt, at man skal betale et mindre gebyr for at få adgang til attraktioner i Sri Lanka, men det kan undgås ved at være kreativ. Ved Anuradhapura Nikayasamy-tempelkomplekset i Anuradhapura nær Polonnaruwa kan du f.eks. besøge stedet gratis, men du skal betale for eventuel mad og drikkevarer. Der er masser af andre eksempler på dette i hele landet: Nogle templer, museer og steder opkræver et lille gebyr for at komme ind (typisk omkring 5-10 USD), mens andre kræver et indgangsgebyr (omkring 3-5 USD) plus en donation.

Udforsk Sri Lankas udendørs natur med en vandretur

Hvis du ønsker at få noget for pengene, har Sri Lanka en bred vifte af aktiviteter, der vil underholde dig i dagevis. Men hvis du har et stramt budget eller simpelthen ikke har tid nok til at udforske regionen fuldt ud, så er en vandretur den perfekte måde at bruge din tid på. Vandreture gennem Sri Lankas jungle og bjerge byder på nogle af de mest spektakulære landskaber i hele Asien, så det er altid værd at bruge et par timer i disse områder bare for at nyde udsigten. Og hvis du er heldig, kan du måske endda støde på nogle vilde dyr undervejs!

Besøg landets hovedstad Colombo, og spar penge, mens du gør det

Sri Lankas hovedstad er Colombo, og det er en by, der giver besøgende mulighed for at opleve landets kulturskatte uden at skulle betale for dem. Især det hollandske fort i Colombo er et godt sted at besøge for dem, der ønsker en autentisk smag af Sri Lankas historie og kultur. Og hvis du allerede er i byen, er der masser af andre steder at besøge, som er let tilgængelige fra det centrale Colombo. Hvis du rejser på et budget, anbefaler vi, at du udforsker byen til fods, da den er nem at navigere i og har masser af brede gader fyldt med masser af restauranter og butikker, hvor du kan spare penge ved at købe din mad i boder eller ved borde ved gaden.

Glem ikke at drikke vandet! Sri Lankanerne elsker deres te og kaffe.

En af de første ting, du lægger mærke til, når du ankommer til Sri Lanka, er det klare, klare vand, der flyder over hele øen. Det er fyldt med mineraler og har en vidunderlig, forfriskende smag. Men tro ikke, at du kan nøjes med hvilket som helst flaskevand – sørg for at fylde dine flasker med srilankansk vand! Du kan købe det i de fleste supermarkeder eller også i nærbutikker, som findes over hele landet.

Skriv et svar