Sådan holder du lettere dit hjem rent

Sådan holder du lettere dit hjem rent

Kender du følelsen: Du har LIGE gjort rent, men det ligner allerede, at det er ved at være uger siden? Sådan kan det i hvert fald let føles, når man kort tid efter en grundig rengøring ser de første nullermænd eller skidt på gulvet. Derfor får du her en række tips til at holde hjemmet rent.

Af med dine sko!

Det med at smide skoene lige når du kommer ind, kan vise sig som en rigtig god idé, hvis du vil holde hjemmet rent. For ellers sker der nemlig det, at du risikerer at slæbe skidt og snavs med længere ind i hjemmet. Om sommeren er det måske ikke det største problem, men særligt om vinteren og i efteråret er det meget nemt at få slæbt snavs med ind, hvis ikke skoene ryger af som det første.

Koste? Nej tak

En kost virker umiddelbart som en praktisk ting. Men desværre er de ret dårlige. Det skyldes, at man ofte kommer til at hvirvle støv rundt i hele rummet, når man svinger med kosten. I stedet bør du finde din støvsuger frem, da den trækker støvet ned i posen eller det poseløse kammer, eller alternativt investere i en håndholdt støvsuger til det lette skidt.

Citroner kan godt være søde ved dig

Måske kender du citronen som en sur lille fætter. Men skal du gøre rent, kan den nu være både sød og hjælpsom. Den er nemlig rigtig god, når du skal fjerne kalk fra dine haner, krom m.m. på badeværelset og rundt omkring i huset. Skær en citron over og gnub den over det område, du ønsker at pudse. 

Luft ud og undgå lugten

Kender du det, at boligen lugter lidt? Så er løsningen faktisk meget nem. Du skal blot lufte mere ud. På den måde kommer der frisk luft ind og fjerner lugten fra f.eks. stegning osv.

Det er desuden vigtigt med frisk luft for at holde luften cirkulerende i boligen, hvilket kan hjælpe med bedre indeklima, minimerer risikoen for fugtproblemer etc.

Brug en professionel rengøringsservice

Hvis du gerne vil holde hjemmet renere, kan du evt. få hjælp udefra til den grundige hovedrengøring, hvorefter du selv står for den nemmere opfriskning løbende. Skal du bruge Rengøring i Kolding kan du kontakte DLO Rengøringsservice, som hjælper med både rengøring og gode råd til at holde hjemmet flot.

Skriv et svar