Naturlige måder at reducere hævelse i dine fødder, mens du er gravid

Naturlige måder at reducere hævelse i dine fødder, mens du er gravid

Hævelse er helt normal under graviditeten, men det kan være ret ubehageligt. Mange af os kender en masse gode råd, og heldigvis er der mange naturlige muligheder, du kan prøve at reducere din hævelse og blive lidt mere behagelig! Du kan evt. læse denne guide til hjemmelavet fodbad

Det er ret almindeligt for gravide at bære rigtig mange ekstra kilo væske i deres tredje trimester – det kan virke MEGET voldsomt. Væsentlige næringsstoffer og mineraler påvirker direkte, hvor godt din krop kan behandle al den ekstra væske. Prøv at undgå forarbejdede fødevarer – de kan indeholde en masse almindeligt bordsalt – og vælg i stedet for hele fødevarer, der indeholder uforarbejdet havsalt sammen med alle de gode næringsstoffer, du og baby har brug for! 

Det kan også være en god idé at drikke noget afslappende te, for at din krop slapper lidt mere af. Derudover vil det være en rigtig god ide at skære ned på kaffen. For at hjælpe med at bekæmpe hævede fødder, endnu mere, skal du udskifte din morgenkaffe kaffe med lidt kamille- eller pebermyntete. Koffein er et vanddrivende middel, hvilket betyder, at det øger, hvor ofte du bruger toilettet. Når du er gravid, kan dette let føre til dehydrering og væskeretention. Både kamille og pebermynte te har også mange gavnlige mineraler – inklusive kalium. 

Apropos kalium, det er et vigtigt mineral, der hjælper med at opretholde salt- og vandforholdet i din krop. Her er nogle frugter, grøntsager og urter, der indeholder meget kalium:

Avocado, bananer, artiskokker, forårsløg og kiwi

At hæve dine fødder i 20 minutter ad gangen, tre til fire gange om dagen, vil gøre underværker for dine hævede fødder! Brug hynder til at støtte dine fødder op lige over dit hjertes niveau. Dette vil sikre, at blod og væske vender tilbage til dit hjerte – lindrer hævelse i dine nedre kropsdele.

Hvis du beslutter at træne, skal du sørge for at det ikke er for hårdt for din krop. Blidere aktiviteter som yoga eller svømning er gode til at holde dit blod og væsker i cirkulation i hele din krop, så de har mindre tendens til at slå sig ned i dine fødder. Sørg for, at den øvelse, du vælger, er læge-godkendt og ikke for anstrengende!

Tit når man er gravid, så kan man også døje med ømme fødder. Du kan læse meget mere om hvordan man slipper for trætte og ømme fødder

Mange gravide bruger det samme fodtøj som de også brugte da de ikke var gravide, hvilket vi ikke kan anbefale. En af de helt store syndere omkring ømme fødder, er nemlig forkert fodtøj. Derfor skal du vælge fodtøj som passer til din fødder, og ikke omvendt. Specielt om sommeren, er det en ekstra god idé med flere par sko til arbejdsdagen – og allerhelst hvis har mulighed for det, så skal du gå i bare tæer, fordi der er en masse muskler i fødderne som har behov for at blive trænet – og det bliver de, hvis du går i bare tæer.

 

 

Skriv et svar