Køb fornuftigt ind til dig og dit barn

Køb fornuftigt ind til dig og dit barn

Det kan være en dyr fornøjelse at have et barn, for de vokser ud af deres tøj med det samme. Og deres legetøj og møbler kan hurtigt blive forældede. Hvis man går op i mærkevarer og god kvalitet, kan det blive en stor udgift, men hvis man kan leve med lidt kompromis, kan man sagtens gøre det meget billigere. Og der er flere måder at spare penge på, hvis man bare lige ved hvordan.

Køb brugt

Genbrug er en sand guldgrube af billigt tøj, og hvis man ikke går så meget op i at andre har brugt det, kan man virkelig spare mange penge her. Småbørn vokser med lynets hastighed, så derfor kan det virkelig betale sig at købe brugt. Og derudover er det godt for miljøet at genbruge, så man kan derfor gå med tøjet med god samvittighed. Mange virksomheder går dog også den dag i dag og i at give tilbage til kunderne og lokalområdet, så hvis du vil se mere om det, kan du klikke her.
Der er både tøj, møbler, legetøj og spisegrej til børn, hvis man tager til den rigtige genbrug. Mange forældre med større børn vil rigtig gerne af med det gamle, så derfor bliver det ofte sat til genbrug. Det er meget populært i større byer at sælge ting online, så der kan du også finde en masse ting. Især Facebook Marketplace og Den Blå Avis er to gode steder at kigge. Hvis du går op i mærkevarer, er det også nemmere at finde noget her. Det kan tilmed være en fordel at søge herinde, da du finder det, du søger efter. I en genbrugsbutik, ved du aldrig hvad der er, så det kan være spild af tid.

Lav madplan og gem rester

En anden måde at spare penge på er ved at lave madplan. Hvis du laver en plan over jeres måltider for ugen eller hele måneden, ved du hvad du skal købe, og undgår dermed at fylde skabene med unødige ting. Hvis du tilmed kender måltiderne, er det nemmere at bruge rester til dagen efter, eller lave større måltider, som kan spises over flere dage. Pasta og ris kan eksempelvis bruges til flere ting. Kogt pasta, der har lagt i køleskabet fra dagen før, kan bruges i en pastasalat, og kogt ris kan bruges til stegt ris.
Hvis barnet ikke spiser fast føde endnu, kan man med fordel også lave en stor portion mos eller grød, og fryse det i små portioner. Disse kan dermed hurtigt tøs op, så der er nem mad. Her ved du også præcis hvad der er i portionerne, og der kan bruges alle mulige forskellige typer frugt og grønt i. Det kan med fordel også gøres med fast føde, men her skal man være lidt mere opmærksom på, hvad det er, man fryser ned. Mange mælkeprodukter kan godt skille ved frost eksempelvis.
Hvis man er frisk på at købe brugt og spise rester, kan man derfor spare en god sjat penge.

Skriv et svar