Første gamer PC til barnet? Læs med her

Første gamer PC til barnet? Læs med her

Mange forældre oplever, hvordan interessen for at gaming stiger hos børn allerede omkring ~10-årsalderen, hvor de er bedre motorisk udviklet og bedre forstår spillene.

Men hvordan ved man, hvad der udgør en god første gaming computer for barnet? Læs med her.

Den behøver ikke at kunne alt

Når man taler om gaming computere, kan der være lige så store forskelle som på at købe en Fiat eller Ferrari. Med det menes der, at man kan købe både for billigt og for dyrt. For selvom man kan få gaming computere til +25.000 kroner, så giver det slet ikke mening at købe et sådant monster til en ung person, der er ved at lære gaming verdenen at kende. Omvendt vil en computer til 2000 kroner heller ikke være vejen frem. Den vil ganske enkelt indeholde for langsom hardware.

Det man skal huske er, at mange unge, er i den indledende fase, hvor de opbygger interessen for at spille. Her er det ikke nødvendigvis de mest krævende spil, som de gamer, men derimod ofte de populære og mere mainstream spil som f.eks. Counter Strike eller Minecraft. Hertil skal man naturligvis også bruge en god computer, men det behøver ikke at være en state of the art. Med denne oversigt kan du hurtigt se og sortere på gaming computere i forskellige klasser. En entry gaming pc herfra vil ofte være mere end fint til en ung og spil-udforskende dreng eller pige. Her får de både hardware og samtidig en computer, der har indbygget RGB lys og et design, som bidrager til oplevelsen. Kodeordet er value for money, hvor man får en god maskine uden at tømme sin opsparingskonto. En billig gaming PC er med andre ord en reel mulighed, da man kan få meget for 6000+ kroner, hvilket er at betragte som relativt billigt, når man taler om computere, der skal kunne følge ordentligt med.

Husk tilbehøret

Har man først sin gaming computer (inklusiv skærm(e) naturligvis), er der nogle ting, man skal huske at have med derudover. Det er en mus, et tastatur og et headset. Det er her værd at huske, at det ikke bare kan være hvad som helst. De fleste spiller bedst på et mekanisk tastatur, hvor man bedre kan ’mærke’ knapperne, mens en mus skal ligge godt i hånden, have mulighed for at justere følsomheden (DPI) og desuden gerne være stilmæssigt i tråd med keyboardet. De har krav betyder dog ikke, at delene skal koste en formue. Det kan sagtens findes til en ganske fornuftig pris.

Dertil skal der bruges et godt headset. Det er her vigtigt at huske, at lige netop et headset spiller en stor rolle for spiloplevelsen – og for den mængde lyd, som man kan risikere at skulle høre på i hjemmet! For alternativet til et headset er nemlig højtalere, og det kan blive en rigtig sur oplevelse at lytte til maskingeværer, granater og meget mere.

Husk også at et headset SKAL have en mikrofon. Mikrofonen er vigtig, da det faktisk kan være en stor social oplevelse for de unge at game og kommunikere undervejs. Både om taktikker i spillet, men også venlige drillerier, sejrsudbrud etc.

Er din dreng eller pige meget opslugt af gameruniverset, og bruger mange timer på det, så overvej at købe et gamerbord og en gamer stol. Er det lidt for meget ekstra at komme oveni budgettet, så kan mindre også sagtens gøre det. Bare husk at ergonomien gerne skal være god, så kroppen bliver understøttet så godt som muligt.

Skriv et svar