En bæredygtig tøjfremtid

En bæredygtig tøjfremtid

Lad os tage hinanden i hånden og følges ad på vejen til bæredygtighed. De første spadestik kan tages ved at træffe en bæredygtig beslutning når det omhandler køb af tøj. Men gør det i et tempo som du plejer, og måske sågar langsommere, for i Danmark er vi storforbrugere af tøj, og vi køber måske også en anelse for ofte og for meget. Selvfølgelig skal vi ikke gå med slidt tøj eller tøj der ikke længere har samme funktion som det havde dengang det blev købt. Denne problemstilling kommer bæredygtigt tøj også til livs.

Når valget om nyt tøj er indtruffet så tager vi hinanden i hånden og køber bæredygtigt. Bæredygtigt tøj er typisk fremstillet i suveræn god kvalitet, som giver tøjet længere levetid og derved vil der i fremtiden være færre genkøb. Det er mere bæredygtigt, og det nedsætter vores store tøjforbrug. Det kunne være fra det danske mærke som Liewood, hvor rigtig meget kommer i økologisk bomuld.

Dernæst så er selve produktionen naturligvis også bæredygtig. Det er vigtigt, da vi hver især er ansvarlige for den globale forurening.

Specielt tekstilbranchen har det med at bidrage negativt til forureningen men heldigvis så er flere og flere begyndt at rette fokus mod den bæredygtige fremtid. Sørg nu for at handle hos de bæredygtige brands, såsom JBS, JBS of Denmark, Resteröds, Dovre og mange flere. På den måde så er det slut med dårlige vilkår for bomuldsbønderne, som for den konventionelle bomuld, det vil sige ikke den økologiske bomuld, udsat for skadelige kemikalier og et alt for højt forbrug af vand til produktionen.

Udviklingen af bæredygtigt tøj giver også innovation omkring tøj. For eksempel er det nyeste af det nyeste undertøj af bambus, som ovenikøbet er FSC-certificeret hos JBS’ nye bambus underbukser der også bliver fremstillet til børn. Det betyder at alle leddene i forsyningskæden er tjekket igennem og bæredygtigt.

Med bambus undertøj får du tights, trunks, briefs og meget mere i et meget blødt materiale – blødere end den bomuld du er vant til – og samtidig så er fibrene i bambussen med til at skabe en temperaturregulerende egenskab.

Skriv et svar