De rigtige materialer til babys tøj og tilbehør er vigtig

De rigtige materialer til babys tøj og tilbehør er vigtig

Bambusmaterialet formår at være en forurener, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det forbruger enorme mængder vand og kemiske stoffer. Der er dog et par stykker, som har opklaret den fremstillingsproces. F.eks. er alt bambusviskose som JBS udvikler produceret i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver hele 95% af alt vand genbrugt og alt kemi opsamlet – så intet ender i moder jord. Skal du fx køber de bambus underbukser du finder fra JBS, er de bare mere miljøvenlige end det konventionelle bambusviskose der er produceret hos andre. 

Det er meget mere bæredygtigt at få fat i økologisk bomuld fremfor den konventionelle bomuld, da der bruges signifikant mindre vand i markerne med bomuld og hos producenten der laver bomulden. Der kommer også væsentlig færre pesticider på markerne og benyttes færre kemikalier i sengetøjet ved produktionen hos leverandøren. Det bliver altså både mindre skadeligt for barnets hud, samtidig med det også er godt for klimaet. 
Vil du træffe et holdbart selektion når du skal købe tekstiler, skal du vælge at købe økologiske tekstiler – og det skal også gerne være GOTS certificeret, hvilket er en garanti for at det er hele kæden fra start til slut som er domineret rigelige strenge krav. Køber du økologisk bomuld når du køber junior sengetøj, går du næppe ned i den gode kvalitet – og tekstil behøver hellere ikke være mere dyrt, da hvis ellers mærket køber store mængder nok, sagtens kan få ens priser som almindelig bomuldssengetøj. 
Der er vokset sig en bølgebevægelse af nye materialer indenfor de seneste år, hvor det som har slået mest igennem er bambus. Det gode ved det bambus er, at bambus gror utrolig hurtigt. Det gør at du har rigeligt af materiale til rådighed. Bambusplanten jordforbedrer endda den jord der planten gror i. Det giver ernæringsgod jord til at være fremragende som jord til andre afgrøder. Den sår sig selv og kan gøre det, uden hjælp af vækstmidler og kemikalier. 

Der har de forrige par mange år været et pamperi af vores allesammens klima igennem tøjindustrien, som har fabrikeret mere end rigeligt modetøj, der snapt er blevet smidt i skraldespanden igen. Det har været trangen for os mennesker, at vi bare skulle udskifte vores herregarderobe jævnligt end andre skifter strømper. Det betyder at der nu bliver kylet tonsvis af sengetøj ud og andre typer legesager som babyuroer, som sagtens kunne have været benyttet af andre – noget ryger til Frellsens Hær, men rigtig meget direkte i på lossepladsen. Traditionel bomuld er en kæmpe belastning for vores klima, da der forbruges store mængder vand i udarbejdelsen. 

Skriv et svar