Behov for hjælp til din kolikbaby eller din refluks baby?

Behov for hjælp til din kolikbaby eller din refluks baby?

Som forældre til et barn med kolik eller refluks, kan du have behov for helt særlig støtte. Mange forældre, som har et barn, der kalder på ekstra omsorg bebrejder sig selv, at de bliver udfordret. De tænker, at de burde kunne håndtere at være forældre. Men sagen er den, at det ar være forældre er vidt forskelligt, afhængigt af hvilket barn du er mor eller far til. Det glemmer mange forældre i deres hårde kritik af dem selv.

Så lad mig slå fast, er du forældre til et barn som er uroligt, fx fordi det har kolik eller kæmper med refluks, så er du sat på en særlig hård opgave. Formentligt oplever du, at du ingen forudsigelighed har i din hverdag. Du sover sikkert også meget lidt. Det kan være, at du går listefødder omkring dit barn, for at undgå at næste opvågning eller skrigtur begynder. Eller at du slet ikke kan slappe af, når dit barn endelig er i ro.

Over tid kan du opbygge stress. I Fertilitet & Familiedannelses terapeutiske klinik, taler jeg med mange forældre som udvikler stress og/eller en efterfødselsreaktion fordi de har et barn med refluks eller kolik som kalder på ekstremt meget omsorg. Og som er meget svært at hjælpe i ro.

For dig som forældre, er det den værste situation at være i. At du ikke kan hjælpe dit barn. Fordi du ser dit barn lider og fordi du og måske hele familien lider under det pres kolikken, refluksen eller noget helt tredje, lægger på jeres liv. Det er kontrainstinktivt at se sit barn være forpint af noget. Hvad end det netop er af koliksmerter eller smerter og kvalme ved refluks. Hele dit fysiske system er instinktivt gearet til at passe på dit barn og løse det hvis dit barn har det skidt.

Problemet er at det kan du ikke altid. Du har måske allerede prøve alt. Når det handler om refluks, er der nogle helt konkrete ting du kan gøre. Det kan du læse mere om Fertilitet & Familiedannelses gratis univers. Søg blot på ”refluks” eller ”reflux”. Men ofte kan du ikke løse det fuldstændigt. Det samme gør sig gældende med kolik. Det er jo en tilstand hvor vi ikke helt kender årsagen. Dit barn kan også være uroligt, uden du helt kan finde en mulig årsag. I alle de tilfælde har det barn brug for den helt optimale støtte

I denne meget fine artikel kan du læse om den mest nænsomme metode du kan anvende til at være der for dit barn. Så du sikrer at det får den mest optimale følelsesmæssige støtte, mens det kæmper sig i gennem fasen med fx kolik eller refluks. Metoden hjælper også dig til at finde ro. Sådan at du kan være der for dit barn. Det er enormt vigtigt, for at dit barn kan finde ro, at du er i tæt kontakt med dig selv undervejs. I artiklen findes også gratis adgang til et kursus i hvordan du praktiserer metoden, sådan du kan hjælpe dit barn på en ordentlig måde. Kurset er selvfølgelig gratis.

Skriv et svar