Baby – Skal de til Kiropraktor?

Baby – Skal de til Kiropraktor?

 

Skal din baby til Kiropraktor?

Voksne er ikke de eneste som kan opleve gener fra muskler og led. Små børn og babyer kan dog ikke på samme måde give udtryk for deres gener og smerter hvorfor gråden ofte er eneste indikation på noget som irriterer baby. Ændret eller manglende bevægelse sammeholdt med fravær af visse bevægelser kan ligeledes indikere problemer fra muskler og led.

Som forældre kan det være dybt frustrerende at være på siden til et barn eller baby med ubehag og gener, da vi som forældre sjældent kan gøre noget for at lindre dem.

 

Skal du til Kiropraktor når baby har kolik?

Behandling hos Kiropraktor kolik virker. Forskningen har påvist sammenhæng mellem færre timer med gråd hos babyer efter besøg hos Kiropraktor. Større dansk forskningsprojekt har især påvist at effekten er størst hos de babyer som græder mest. Hos den gruppe af babyer som græd op til 9 timer i døgnet så man således næsten en halvering af deres tid med gråd.

 

Kiropraktik til min baby – er det ikke farlig

Behandling  hos Kiropraktor af de helt små er selvfølgelig nøje afstemt deres alder og deres krop og det er således ikke farligt for baby at besøge en kiropraktor. Behandlingen som du måske selv kender det fra dit besøg hos kiropraktor er derfor anerledes og langt mere blid.

Kiropraktorerne er uddannet til at undersøge og behandle selv de helt små og vi er også rustet til at råde og vejlede dig i mange henseender i forhold til dit barn.

  

Faktaboks:

  • Mere en hver 5. 0-1 årig besøgte en kiropraktor i deres første leveår i 2019 – helt nøjagtig 13.063 blev tilset hos en kiropraktor.
  • Flere studier peger på at behandling af baby hos kiropraktor nedsætter gråden hos babyer med kollik
  • Behandlingen af baby hos kiropraktor er ikke forbundet med risiko for barnet og der benyttes oftes andre og mildnere teknikker end hos voksne. Gennemgang af sager viser at der i perioden 2004-2012 har der således ikke været rapporteret én eneste hændelse ifb med behandling af børn under 18 år hos styrelsen fra patient sikkerhed efter besøg hos kiropraktor i hverken Danmark eller norge 

 

 

Skriv et svar