Ægtepagter og testamenter – Et nødvendigt onde

Ægtepagter og testamenter – Et nødvendigt onde

Når man skal giftes, er noget af det sidste man tænker på ægtepagt, skilsmisse og testamenter. Hovedet er allerede fuldt af drømme og kærlighed, så man ænser ikke de problemer der kan dukke op i kølvandet af et forlist ægteskab. Læs med herunder hvorfor du bør forholde dig til ægtepagt og testamente

Hvorfor bør man lave en ægtepagt?

Der er flere gode grunde til at du og din kommende ægtefælle bør lave en ægtepagt:

Ægtepagten kan fx sikre, at den ene ægtefælles formue bevares i tilfælde af skilsmisse eller død. Det kan særligt være relevant, hvis den ene af jer har en noget større formue end den anden.

En ægtepagt kan også hjælpe jer med at undgå tvister og uenigheder, da det i forvejen er aftalt, hvordan formuen mv. skal deles mellem jer.

Testamente?

Det kan også være relevant for at sikre et testamente eller andre form for testamentariske dispositioner, f.eks. hvis I har børn fra tidligere forhold, der skal sikres økonomisk. Testamentet kan også bruges til at bestemme, hvem der skal have forældremyndigheden over eventuelle børn, hvis én af jer dør.

Der er ingen nogle specifikke lovkrav om, at man skal lave et testamente, når man indgår ægteskab. Det er dog en god rigtig god ide, for at sikre, at dine ønsker bliver efterkommet, hvis du dør. Overvej derfor at tale med en skilsmisseadvokat om, hvad der passer bedst til dine behov og omstændigheder.

Ændringer i testamente

Du kan med fordel opdatere dit testamente, hvis du får børn eller hvis der sker forandringer i de økonomiske forhold der fordrer det. Derudover kan du naturligvis opdatere dit testamente, hvis du har ændret holdning til hvad der skal ske med dine ejendele og formue, efter at du har lavet testamentet.

Ægtepagt til under ægteskabet

Ægtepagten kan også bruges til at regulere ægtefællernes økonomiske forhold under ægteskabet, f.eks. hvordan de forskellige områder i økonomien skal håndteres samt hvem der har ansvar for hvilke udgifter i husholdningen.

Det kan helt generelt anbefales at få udarbejdet en ægtepagt, da det kan give øget tryghed og sikkerhed for jer begge og det kan i mange tilfælde løse eventuelle problemer på en måde, der er mere tilfredsstillende for begge parter.

Skriv et svar