9 måder at få dit barn til at sove igennem om natten

9 måder at få dit barn til at sove igennem om natten

Mange forældre har svært ved at få deres børn til at sove igennem om natten. Det kan være en lang og frustrerende proces, men der er heldigvis nogle metoder, som kan hjælpe. I denne artikel vil vi give dig 9 tips til, hvordan du kan få dit barn til at sove igennem om natten. Vi håber, at du finder dem brugbare!

1. Sørg for at have et fast sovemønster. Børn har brug for en regelmæssig rutine, når det kommer til at sove. Sørg derfor for at putte dit barn på samme tid hver aften, og lad ikke være med at putte det, selvom det græder. Det kan være svært i starten, men børnene vil hurtigt vænne sig til det.

2. Lav en afslappende atmosfære i soveværelset. Børn har brug for et roligt og afslappende miljø for at falde i søvn. Sørg derfor for at lukke gardinerne, slukke lyset og ikke have for meget støj i rummet.

3. Giv dit barn et bad inden sengetid. Et varmt bad kan være med til at afslappe både krop og sind, og det kan derfor hjælpe dit barn til at falde i søvn hurtigere. Mange spædbørn bliver trætte, når de spiser på grund af sutte-refleksen. Derfor kan en flaske modermælkserstatning eller amning være godt inden sengetid.

4. Lad dit barn sove i en slyngevugge. En slyngevugge giverdit barn mulighed for at blive vugget i søvn og samtidig ligge i en vugge, som kan hjælpe børn til at føle sig trygge og afslappede. De kan købes i mange webshops, og de er ofte meget billige. Det er samtidig muligt at sætte en motor til slyngevuggen, så du som forældre, ikke behøver sidde ved vuggen og holde den i bevægelse hele tiden. Vuggemotorguiden tester de bedste vuggemotorer i Danmark. 

5. Svøb barnet ind i dynen. I modsætning til voksne har børn ikke det samme svedkirtel-system, og derfor kan de hurtigere blive kolde. Svøb derfor dit barn ind i dynen eller tæppet, så det er varmt nok.

6. Brug beroligende musik eller lyd. Nogle børn kan have svært ved at falde i søvn på grund af alle de nye og spændende indtryk, de har fået igennem dagen. Hjælp dit barn til at falde i søvn ved at bruge beroligende musik eller lyd, som kan hjælpe det med at slappe af.

7. Tal roligt og lav stemme. Børn kan have svært ved at falde i søvn, hvis deres forældre taler højt eller laver for meget støj. Tal derfor roligt og lav stemme, når du putter dit barn. Du kan eventuelt læse en godnathistorie.

8. Lav en fast putterutine. Børn har brug for en hurtig putterutine, hvor de ved hvad der skal ske. Dette gør dem trygge og afslappede. Start med at bade barnet, svøbe det ind i dynen, give det beroligende musik. Det er en god ide både for jer som forældre, men også for barnet at finde en rytme sammen. Barnet vil hurtig blive påvirket af stemningen, hvis der er den rette temperatur, belysning og eventuel stille musik i baggrunden.

9. En vugge kan hjælpe mange børn med at falde i søvn. Fordi bevægelse beroliger mange børn, kan en vugge være med til at hjælpe dit barn til at falde i søvn. Du kan enten købe en elektrisk vugge eller lave en selv.

Skriv et svar