5 populære navne til din baby

5 populære navne til din baby

I denne artikel kan du læse om fem populære navne til babyer. Det er navne der er populære i Danmark, men som også er udbredt i resten af verden.

Du kan læse både om navnenes oprindelse og deres betydning, så du nemmere kan beslutte dig for om det er navne du vil give til dit kommende barn.

Emma betydning og oprindelse

Emma er af germansk oprindelse og betyder “hel” eller “universel”. Det var oprindeligt et kælenavn for navne, der begyndte med “ermen”.

Navnet blev populært i England efter den normanniske erobring, takket være Emma af Normandiet, der var dronning af England i det 11. århundrede.

Liam betydning og oprindelse

Liam er en kortform af det irske navn “Uilliam”, som igen er en variant af det gamle tyske navn Wilhelm, hvilket betyder “beskytter” eller “vilje til at beskytte”.

Navnet har vundet popularitet i mange engelsktalende lande, især siden slutningen af det 20. århundrede.

Olivia betydning og oprindelse

Navnet Olivia blev sandsynligvis først brugt af William Shakespeare i hans skuespil “Tolvte nat”. Det menes at være afledt af det latinske ord “oliva”, der betyder “oliven”.

Olivia har været et populært navn i engelsktalende lande siden slutningen af det 20. århundrede.

Noah

Noah er et hebraisk navn, der betyder “hvile” eller “trøst”. Det er kendt fra den bibelske fortælling om Noahs Ark.

Navnet har været populært i mange kulturer og er især udbredt i de senere år i USA og andre engelsktalende lande.

Ava betydning og oprindelse

Ava kan have flere oprindelser; det kan være en variant af Eva, som er af hebraisk oprindelse og betyder “liv”, eller det kan stamme fra det latinske “avis”, der betyder “fugl”.

Ava har oplevet en genopblussen i popularitet i det 21. århundrede, især i USA og Storbritannien.

Disse navne er eksempler på, hvordan kulturelle og historiske faktorer kan påvirke navngivningstendenser over tid. Det er alle navne der er godkendt i Danmark, så du kan altså frit navngive dit barn med et af disse navne uden at søge om godkendelse først.

Vil du finde mere inspiration til navne og deres betydning, så kan du bruge siden Navnesnak.dk der har navnebetydninger og navne lister for et hav af navne.

Skriv et svar